Om vår sommarsimskola

Kalmar Simsällskap erbjuder simskola för barn och ungdomar från och med det år de fyller fem. Vår Simskola följer Svenska Simförbundets kunskapsstege Simlinjen. 
Vår simskola bygger på att utveckla vattenvana via lek, nyfikenhet och ha roligt i vattnet. Det första simsätt vi lär ut är ryggsimscrawl följt av crawl och bröstsim

Sommarsimskolan inkluderar följande grupper
Baddaren -> Pingvinen -> Sommarfisken -> Hajen ->Märkestagning


I Baddaren ligger mycket fokus på att leka och ha roligt i vattnet. Barnen lär sig även att flyta och simma en kort sträcka ryggsimscrawl och testa lite vanligt crawl.

I Pingvinen ligger också mycket fokus på att leka och ha roligt i vattnet. Här övar vi mer på ryggsimscrawl och vanligt crawl. Barnen börjar även testa lite bröstsimsbentag.

I Sommarfisken fortsätter vi lära barnen simma, genom att leka och ha roligt i vattnet. Här fortsätter vi utveckla crawl och ryggsim så de orkar simma en lite längre sträcka samt att vi börjar med sammansatt bröstsim.

I Hajen fortsätter vi utveckla crawl, ryggsim och bröstsim så de orkar simma lite längre sträckor. Vi tränar på att dyka, flyta och även en del livräddning.

I Märkestagning kan barnen simma minst 50 meter och jobbar med att ta olika märken. Här får man möjlighet att ta många av de olika simmärkena som finns till exempel plumsaren, sarah märket, kandidaten med flera.

 

Anmälan 

Sommarsimskolan är en fristående simskola i vår verksamhet vilket betyder att ni som simmar i vår ordinarie verksamhet under våren inte har någon förtur till bokningen av sommarkurser. Även ni som deltar under sommarens verksamhet kommer inte ha förtur till höstens kursbokning för ordinarie simskoleverksamhet.