Nyheter

Träningstider tävlingsgrupper 11-20/8

  • 30 jul 2023

HÄR kan du se vilka tider våra tävlingsgrupper tränar 11-20/8.

Tack för mig!

  • 12 jul 2023

 

Hej vänner av Kalmar Simsällskap,

Tiden har kommit för mig att säga adjö efter fem fantastiska år som verksamhetschef. När jag blickar tillbaka, är det med en känsla av djup tacksamhet och stolthet över allt vi åstadkommit tillsammans.

Under dessa år har vi förvandlat Kalmar Simsällskap till en klubb som glänser både i och utanför vattnet. Vi har uppgraderat oss från att knappa in medlemsuppgifter i Excel till att ha ett effektivt medlemssystem. Vår klubb har vuxit till att omfatta över tusen medlemmar och vi har utökat simundervisningen till att nu se över 600 barn och ungdomar ta glädjesprång i vattnet varje vecka. Vi har skapat ekonomisk stabilitet och blickar framåt mot vår nya simhall med optimism och spänning.

En aspekt jag vill lyfta fram är föräldraengagemanget i vår klubb. Jag har blivit otroligt imponerad av den tid, energi och kärlek som ni, som föräldrar, har bidragit med för att stödja era simmande barn och vår klubb. Ni har verkligen gjort skillnad!

En av de största utmaningarna vi har stått inför var pandemin. Det blev många sena nätter och omkullkastade planer, men tack vare vårt team och vår gemenskap lyckades vi hålla klubben igång. Vi anpassade oss, gjorde om, och visade oss vara både motståndskraftiga och flexibla i en tid av osäkerhet.

Något jag är otroligt stolt över är att vi startade KS Fonden, en stiftelse som ger stöd till de medlemmar som behöver det för att kunna fortsätta älska och njuta av simning. Detta initiativ visar på Kalmar Simsällskaps hjärta och själ.

Men när jag tänker på vad jag kommer att minnas mest, är det alla er underbara människor som fyller vår klubb med liv och glädje. Alla de gånger jag sett barn och ungdomar bokstavligen hoppa av glädje vid kanten av bassängen, alla triumfer, allt kämpande, alla skratt, och den äkta kärleken till vattnet som sprudlar i varje simtag.

Jag vill särskilt tacka Carina, Jonathan, Pontus och Frida. Vår gemensamma resa har varit möjlig tack vare er, era osjälviska insatser och outtröttliga engagemang har varit hjärtat i vår verksamhet. Genom era insatser, era oräkneliga timmar, har vi kunnat skapa en klubb vi kan vara stolta över. Ert engagemang och passion har varit ovärderliga.

Till alla mina simmare, ni har en speciell plats i mitt hjärta. Tack för allt ni har lärt mig, och tack för att ni är så underbart unika. Jag älskar er!

Som många av er redan vet, är det dags för mig att dyka in i nästa kapitel av min resa. Jag är glad att meddela att jag kommer att ta rollen som elitutvecklare i Solna Sundbyberg Simsällskap 04. Jag ser fram emot att använda allt jag har lärt mig här i Kalmar för att fortsätta att bidra till simningens utveckling.

Vill ni hänga med på min nya resa, följ mig på min personliga Instagram (@Plaskpojken). Och framför allt, glöm aldrig bort att simma, leka och älska vattnet!

Vi ses vid bassängkanten, 

Micke Wåhlin

Simskola i havet 11/7

  • 10 jul 2023

Tisdag 11 juli kör vi simskola i havet på Långviken.

Tisdag 11 juli kommer vi att ha vår simskola på Långvikens badplats istället för i Äventyrsbadet. Detta för att barnen ska få testa att simma i havet där förhållandena ofta är väldigt annorlunda från de i bassängen. Just därför är det ännu viktigare att man kan, vågar och känner sig trygg att simma i havet också. 

Tiderna är detsamma som inne i simhallen för samtliga grupper. 

Sommarfiskar och Märkestagning samlas ute vid hopptornet.

Baddare, Baddare/Pingviner och Pingviner samlas inne vid stranden.

Ta med varma kläder (så som långbyxor och tröja, regnkläder och ev dubbla handdukar) och kanske lite varm choklad ifall vädret inte är på vår sida.

Har ni några frågor ställ de till oss ledare eller maila kansli@kalmarsim.se så ska vi svara så gott vi kan.

Väl mött hälsar alla glada ledare!

Kalmar Minitri blir 4:18:4 Kalmar

  • 7 jul 2023

Vill du utmana dig själv? Kanske tillsammans med jobbet eller kompisgänget?

Gå då in och anmäl dig till loppet som är först ut under Ironmanveckan, den 16 aug.

Anmäl dig nu!