Nyheter

Info kring verksamheten 19/3

 • 19 mar 2020

Vi håller oss ständigt uppdaterade med Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet samt Svensk Simidrotts senaste information angående fortsatt verksamhet. 

Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan och vi gör bedömningar utifrån deras vägledning och i dagsläget fortsätter våra simskolor, träningsverksamhet och crawlkurser som vanligt medan tävlingar och liknande större aktiviteter är inställda.

De allra flesta simanläggningar håller öppet vilket innebär att föreningarna fortsatt kan bedriva verksamhet i enlighet med befintliga riktlinjer. Kloreringen av vattnet i badanläggningarna är kalibrerad för att ta död på såväl virus som bakterier och därför är risken att Coronavirus sprids via bassängerna minimal. 

För att minimera risken för smittspridning vill vi understryka och informera om följande punkter

 • Stanna hemma vid minsta symptom på förkylning, snuva, ont i halsen, feber eller hosta.
 • Duscha ordentligt före och efter simning.
 • Ha inte fler medföljande än absolut nödvändigt och om barnen är stora nog att klara sig själva i simhallen så rekommenderar vi en promenad utomhus under tiden.
 • Undvik att låta äldre personer skjutsa barnen till och från aktiviteter.
 • Dela inte på vattenflaskor med andra i gruppen under träning

Vi förbehåller oss rätten att skicka hem deltagare som bryter mot någon av dessa punkter, eventuella invändningar tas med kansliet och inte de unga ledarna på plats.

Ledarna har självklart också fått instruktioner att stanna hemma vid eventuella symptom och det kan innebära att vi i vissa grupper har något färre ledare än vanligt men vi försöker då anpassa aktiviteterna efter bästa förmåga. 

Vi tackar på förhand för visad hänsyn och hoppas att alla håller sig friska och krya.

Uppdatering kring aktiviteter

 • 13 mar 2020

Från myndigheternas sida har man ännu inte tagit beslut om att förbjuda även mindre evenemang, utan lämnar det till varje förbund, distrikt och förening att ta beslut för att minimera smittspridningen. Vi har efter diskussion kommit fram till att det i det här läget inte är lämpligt att samla alla i simhallen samtidigt och väljer således att ställa in följande aktiviteter:

 • Microsim 14 mars
 • Glasriket Cup 28-29 mars​​​​​​​
 • Solkustsim 29 mars

Man har inte kunnat visa att simbassänger ska öka risken för att bli smittad så länge det finns en fungerande rening, (läs mer här)

Tills vidare kommer träningar och simskolor fortgå som vanligt, men vi vill återigen påminna om att stanna hemma vid minsta tecken på förkylning eller andra symptom. 

Vi fortsätter följa läget och återkommer om övriga aktiviteter längre fram.

Viktig info med anledning avCorona

 • 12 mar 2020

Viktig info angående tävlingar och träningar i Kalmar Simsällskap

Det finns mycket tankar och oroligheter angående träningar och tävlingar i vår verksamhet, gällande smittspridningen av viruset Corona, Covid-19.

Vi följer noga utvecklingen och följer Folkhälsomyndighetens och Kalmar kommuns rekommendationer om att inte anordna sammankomster med mer än 500 personer.

Läs senaste informationen från styrelsen här

Inbjudan årsmöte

 • 7 mar 2020

Inbjudan årsmöte

Kalmar Simsällskap inbjuder alla medlemmar till årsmöte.
Datum: söndagen den 22 mars kl 17:00.
Plats: Galejan, Kalmar Sportcenter


Detta händer på årsmötet:
● Verksamhetsberättelsen för år 2019 delas ut
● Fika
● Årsmötesförhandlingar

 

För att få en uppfattning om hur många som kommer så vill vi gärna att ni anmäler er i formuläret här.
 

Varmt välkomna!