Info kring verksamheten 19/3

  • 19 mar 2020

Vi håller oss ständigt uppdaterade med Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet samt Svensk Simidrotts senaste information angående fortsatt verksamhet. 

Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan och vi gör bedömningar utifrån deras vägledning och i dagsläget fortsätter våra simskolor, träningsverksamhet och crawlkurser som vanligt medan tävlingar och liknande större aktiviteter är inställda.

De allra flesta simanläggningar håller öppet vilket innebär att föreningarna fortsatt kan bedriva verksamhet i enlighet med befintliga riktlinjer. Kloreringen av vattnet i badanläggningarna är kalibrerad för att ta död på såväl virus som bakterier och därför är risken att Coronavirus sprids via bassängerna minimal. 

För att minimera risken för smittspridning vill vi understryka och informera om följande punkter

  • Stanna hemma vid minsta symptom på förkylning, snuva, ont i halsen, feber eller hosta.
  • Duscha ordentligt före och efter simning.
  • Ha inte fler medföljande än absolut nödvändigt och om barnen är stora nog att klara sig själva i simhallen så rekommenderar vi en promenad utomhus under tiden.
  • Undvik att låta äldre personer skjutsa barnen till och från aktiviteter.
  • Dela inte på vattenflaskor med andra i gruppen under träning

Vi förbehåller oss rätten att skicka hem deltagare som bryter mot någon av dessa punkter, eventuella invändningar tas med kansliet och inte de unga ledarna på plats.

Ledarna har självklart också fått instruktioner att stanna hemma vid eventuella symptom och det kan innebära att vi i vissa grupper har något färre ledare än vanligt men vi försöker då anpassa aktiviteterna efter bästa förmåga. 

Vi tackar på förhand för visad hänsyn och hoppas att alla håller sig friska och krya.