Funktionärsutbildning

  • 21 sep 2021

Hej alla simföräldrar!
 

Äntligen drar simtävlandet igång igen, och då behövs funktionärer på bassängkanten som hjälper simmarna till rätta och bedömer simningen så reglerna följs och det blir ett rättvist tävlande!

För att få vara funktionär behöver man gå en utbildning där man får lära sig hur en tävling går till och alla regler för de olika simsätten; det kallas tävlingsfunktionär. Som tävlingsfunktionär står man på kortsidorna vid bassängen och kontrollerar start, vändning och målgång. Det finns också en vidareutbildning till distriktsfunktionär som man kan gå, för att få vara tävlingsledare, starter eller bandomare. På en tävling behövs även sådana som sitter i sekretariatet och sköter tidtagningen samt  start- och heatlistor.

 

 

 

Således behövs många personer för att kunna genomföra en tävling, och för att man inte ska behöva jobba varje tävling behöver vi vara många som kan hjälpas åt! I vår simklubb uppskattar vi att det finns ett behov av att ungefär en förälder per simmare behöver vara utbildad.

I och med pandemin då tävlandet legat nere har inga utbildningar hållits, men nu finns åter chansen att gå funktionärsutbildning! Mer info kommer på föräldramötet nästa vecka, men boka redan nu upp söndagen den 17/10 om du är intresserad av att gå utbildning till tävlingsfunktionär! Inga förkunskaper om simning behövs. 

Här anmäler du dig till utbildningen 17/10

Vidareutbildningen till distriktsfunktionär kommer att vara uppdelad på två vardagskvällar och gå av stapeln 19 och 26/10.

 

Vi kommer att vara på plats på föräldramötet i fall ni har frågor, eller så är det bara att maila oss så svarar vi så gott vi kan.

Väl mött i simhallen!

 --

Vänliga hälsningar

Emma Fransson & Cissi Jämtin

Funktionärssektionen

Kalmar Simsällskap